وکیل جرایم رایانه ای و سایبری

شما در حال مشاهده مطلب وکیل جرایم رایانه ای و سایبری هستید . انقلاب فناوری های اطلاعات، استفاده گسترده از رایانه و دسترسی به اینترنت، موجب تحول عمده ای در جوامع امروزی شده است. فناوری های نوین شامل رایانه، اینترنت، گوشی های هوشمند تلفن همراه، اپلیکیشن ها، فین تک ها، بلاکچین و… نقشی اساسی در بسیاری از زمینه ها یافته اند. اینترنت با شبکه های گسترده خود توانسته است روابط و مناسبات افراد را تغییر دهد و همین امر موجب شده تا این روابط از شکل سنتی خارج و جنبه الکترونیکی به خود بگیرد. واقعیت این است که رایانه و اینترنت دارای کارکردهای مثبت و منفی می باشد.

در این میان، ارتکاب جرایم رایانه ای و سایبری نیز به رغم اعمال شیوه های پیشگیرانه و رسیدگی های قضایی، همواره رو به افزایش بوده است. تعداد پرونده های دادسرای جرایم رایانه ای و شکایات مرتبط با فضای مجازی گویای این واقعیت است. نکته مهم و اساسی درباره جرایم سایبری، ویژگی های انحصاری آنها در مقایسه با جرایم سنتی است. این ویژگی ها، مستلزم آن است که وکیلی که درحوزه جرایم سایبری فعالیت وکالتی می نماید نیز با افزایش دانش حقوقی و فنی خود، شیوه های دفاعی خود را با جدیدترین تکنیک ها و تاکتیک ها منطبق نموده ارتقا دهد.

قانون جرایم رایانه ای که یکی از مهم ترین قوانین در حوزه فضای مجازی است در سال 1388 و، متعاقبا، قانون دادرسی الکترونیکی در سال 1393 تصویب شد. در قانون دادرسی الکترونیکی، ابعاد ماهوی از شکلی تفکیک شد. این تفکیک مسائل ماهوی از مسائل شکلی، در قانون جرایم رایانه ای وجود نداشت. قانون تجارت الکترونیکی نیز سالها قبل، یعنی در سال 1382 تصویب شده بود.

قانون جرایم رایانه ای از جمله قوانین خاص به حساب می آید. جرایم سایبری و اینترنتی، رایانه ای (کامپیوتری) و به طور کلی، فضای مجازی، مسائل فنی و تخصصی ویژه ای را در حوزه حقوق جنایی (جزایی، کیفری) رایانه ای به وجود آورده است. با وجود گذشت حدود یک دهه از تصویب قانون جرایم رایانه ای  و تشکیل دادسرای جرایم رایانه ای در تهران، هنوز بسیاری از قضات و وکلای دادگستری با مسائل و ظرایف جرایم رایانه ای  آشنایی ندارند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *